Stäng

Fem ekonomitips inför julen

Snö

1. Kom överens med dina närmaste – eller med dig själv – om att ge julklappar för ett mindre belopp i år, eller inga alls. Själv ger jag bara julklappar till yngsta dottern och ett syskonbarn.

2. Begränsa julmatsinköpen. Ofta handlar vi för mycket och måste kasta sedan. Här blir det sillsallad, köttbullar, prinskorv och morotslåda på julaftonen. Lite hembakt, glögg och kaffe till dessert. Är ni flera – ha knytis.

3. Bra julklappar till barn och ungdomar är upplevelser istället för prylar. Biokort, badkort och presentkort (mycket är billigare under mellandagsrean) ger aktiviteter som kan göras under jullovet.

4. Vila och ta det lugnt mellan varven. Stress ger ofta ogenomtänkta (köp)beslut som blir dyra. Gör en planering eller budget för julen. Jag prioriterar blommor, glögg, saffransrutor, god mat och juldekorationer – i lagom mängd. Och lite julmusik.

5. Gör roliga och gratis/billiga aktiviteter. Baka, promenera, ta ett fotbad, läs en bok, spela sällskapsspel. Jag planerar att spela mer spel i jul och att gå långa promenader med knarr under skorna 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: