Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/06/229406/jointheflow.se/public_html/wp-includes/class-wp-post-type.php on line 526 Vad som kan hända om du inte inreder med Feng shui (och det blir obalans) | Join the flow
Close

Vad som kan hända om du inte inreder med Feng shui (och det blir obalans)

Snö och träd

Vårt hem påverkar oss och vi påverkar hemmet – över tid. En gång i tiden kanske du tyckte det var mysigt och ombonat med furu på väggar och tak och bruna skinnmöbler (överslag av jordelementet) i ett rum. Nu känner du allt oftare att du inte trivs där. Det känns tungt och lite ”stagnerat” och du vet inte hur du ska göra för att få det mer harmoniskt.

Jordelementet är en grundande och stabil energi till sin natur. Om vi tar exemplet ovan så kanske ditt primära behov den tiden var trygghet. Du behövde ta livet mer på allvar genom att styra upp och jobba praktiskt med det. Rummet kändes mysigt och bekvämt och du organiserade ditt liv lugnt och metodiskt ifråga om ekonomi, jobb, boende o s v. Ett överslag av jordelementet känns ofta bra då. Eller så köpte du ett hus med mycket (gulnat) trä – tänk gillestuga. Över tid kan man bli negativt påverkad av detta – man blir gärna kvar i sin comfortzone och har svårt att komma vidare.

Du upplever alltså rummet tungt och stagnerat nu och till viss del även livet. Vad kan du då göra efter att ha läst det här blogginlägget? Svar: Balansera upp rummet genom att tillsätta, och delvis ersätta, med vatten-, trä-, eld- och metallelementet. En bra början är att måla taket vitt. Vitt hör till metallelementet som utarmar/försvagar jorden vilket är bra i detta fall. Att måla taket vitt gör också att rummet ”lyfter” och känns mindre instängt. Lägg sedan till några gröna växter med upprätt växtsätt (trä), god och varierad belysning (eld) och några tavlor med svarta ramar och blå himmel i motiven (vatten) och du märker en stor skillnad för liten peng. Det går att använda fler Feng shui-verktyg men att se över elementbalansen är en bra början.

Önskar er en bra tisdag! Läs gärna mer om de fem elementen här på sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggare gillar detta: