Höstmys hemma med Feng shui

Skaldjurssoppa

Nu när dagarna blir kortare vill vi ha det mysigt och mer ombonat hemma. Om vi tänker i Feng shui-termer handlar det om motsatsförhållanden: vi adderar värme när det blir kyligare ute och ser över belysningen så att den är god när det blir mörkare ute. Vad gör man då, rent konkret?

Färgmässigt kan vi ta in lite varmare kulörer. Tänk lövträdens färger i olika nyanser av gult, orange och rött. Se efter i gömmorna om du har dekorationer i varma kulörer och ställ fram dem. Eller investera i en blombukett, ljus eller en packe servetter i mustiga höstfärger.

Ett annat tips är att addera textilier. Mattor, gardiner, kuddfodral och plädar tillför värme till inredningen. Om du använder mycket textilier redan kanske du vill byta till en varmare nyans på gardiner/kuddfodral/pläd eller ta bort blanka (kalla) kuddfodral om du har sådana.

Det tredje förslaget handlar om god belysning. Se till att ha allmänbelysning som skapar ett jämnt och brett ljus, arbetsbelysning vid läsplats, skrivbord och arbetsbänk och stämningsbelysning som till exempel fönster- och bordslampor. Ljuslyktor och levande ljus skapar också stämning.

De här tipsen ger garanterat mer höstmys till ditt hem! En mustig soppa eller en god kopp the (i soffan under pläden) är också värt att prova såhär i oktober.

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *