Stäng

Höstmys hemma med Feng shui

Skaldjurssoppa

Nu när dagarna blir kortare vill vi ha det mysigt och mer ombonat hemma. Om vi tänker i Feng shui-termer handlar det om motsatsförhållanden: vi adderar värme när det blir kyligare ute och ser över belysningen så att den är god när det blir mörkare ute. Och vad mer kan man göra?

Färgmässigt kan vi ta in lite varmare kulörer. Tänk lövträdens färger i olika nyanser av gult, orange och rött. Se efter i gömmorna om du har dekorationer i varma kulörer och ställ fram dem. Eller investera i en blombukett, ljus eller en packe servetter i mustiga höstfärger.

Ett annat tips är att addera textilier. Mattor, gardiner, kuddfodral och plädar tillför värme till inredningen. Om du använder mycket textilier redan kanske du vill byta till en varmare nyans på gardiner/kuddfodral/pläd eller ta bort blanka (kalla) kuddfodral om du har sådana.

Det tredje förslaget handlar om god belysning. Se till att ha allmänbelysning som skapar ett jämnt och brett ljus, arbetsbelysning vid läsplats, skrivbord och arbetsbänk och stämningsbelysning som till exempel fönster- och bordslampor. Ljuslyktor och levande ljus skapar också stämning.

De här tipsen ger garanterat mer höstmys till ditt hem! En mustig soppa eller en god kopp the (i soffan under pläden) är också värt att prova såhär i oktober.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: