Stäng

Hållbarhet på många plan

Hållbar utekonst

Jag har funderat en del på det här med hållbarhet. Dels för att det är en väldigt viktig fråga och dels för att hållbarhet för mig även innebär att åtgärda saker på ett personligt plan och i hemmiljön. Vi behöver optimala förutsättningar för att ”hålla” långsiktigt. En nulägesanalys är en bra början. Hur mår du just nu? Trivs du i ditt hem? Se till att vara ärlig mot dig själv.

På det personliga planet spelar livsstilen en större roll än vi kanske tror. Det är min erfarenhet. Att se över och optimera kost, sömn, träning, arbete och ekonomi kan göra mycket för att minska stress och för att vara ”hållbar” över tid. Du slipper ett konstant bruk av alvedon och omeprazol. Det kommer ett separat inlägg om detta – att inventera och investera i sig själv.

I hemmiljön behövs också en inventering för att ”få ihop det”. Att fundera över faktiska behov, vart vi är på väg och budget för ev inköp sätter ramarna. Många Feng shui-åtgärder är dessutom gratis. En bra planering minskar risken för impulsköp (ev på kredit dessutom) och ger ett mer hållbart hem. Såklart kommer ett separat inlägg även om detta.

Önskar dig en trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: