Stäng

Grundläggande Feng Shui – interiören

Feng Shui handlar mycket om att hitta den bästa placeringen för en byggnad. Det här kan vi sällan påverka i någon större utsträckning om det inte gäller ett nybygge. Vad vi däremot kan påverka är vad vi gör inuti en byggnad. Interiört sett är det viktigaste att energiflödet (chi) kan flyta fram utan hinder. Försök att få en helhetsbild av ditt hem eller företag och gör det så gynnsamt som möjligt att vistas där. Här kommer några förslag på vad du kan göra:

1. Huvudentrén. Energiflödet (chi) får inte blockeras utanför ytterdörren eftersom det minskar energin som kommer in. Innanför ytterdörren är det idealiskt att ha ett öppet utrymme där chi kan samlas innan den fortsätter vidare in i rummen. Av den anledningen är det av största vikt att hålla städat och rent i hallen. Håll golvet så fritt som möjligt. Plocka bort skor som inte nyttjas frekvent och använd gärna dold förvaring. Ev möbler bör vara låga och inte ha vassa kanter som pekar mot ytterdörren. Använd god belysning.

2. Möblering. Sängen bör stå med huvudändan mot en vägg och gärna en bit in i rummet. En säng eller ett skrivbord bör inte stå under takbjälkar eller ett snedtak eftersom det ger tryckande energi. Tänk också på att ha möbler som är dimensionerade för rummen d v s inga stora, mörka möbler i små utrymmen. Och titta på balansen mellan yin och yang och de fem elementen i varje rum. (Det här ska jag skriva mer om).

3. Sovrum och/eller kontor: Sängen placeras med fördel långt in i rummet (där det är lugnare). Se också till att huvudändan inte står mot en köks- eller badrumsvägg. En annan viktig sak är att inga vassa hörn ska peka mot den som ligger i sängen eller sitter vid skrivbordet och jobbar. Vi spenderar många timmar här! Har du fönsterbrädor med vass energi kan du till exempel använda gardinlängder istället för -kappor för att dölja hörnen. Det är ett sätt – av många – att skyla hörn.

Allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: