Stäng

Feng shui- verktyg för ett harmoniskt hem – Eva

Vardagsrumssoffa

Eva är en skild tvåbarnsmamma i 40-årsåldern. Hon jobbar på kontor och drömmer om ett harmoniskt hem med få prylar och mindre stress. Hur kan Feng shuis verktyg hjälpa henne med detta?

Innan hon gör några åtgärder bör hon gå igenom hemmet och rensa, steg för steg. Böcker, kläder och skor är bra att börja med. Fram med alla böcker och spara de hon använder och gillar. Själv har jag gått från hundra till ett tiotal böcker men rensningen har skett i omgångar. Sedan kan hon fortsätta med kläder och skor och se till att det hon säljer/skänker/slänger lämnar hemmet snabbt och inte blir liggande någonstans. Enbart de här åtgärderna bidrar till stressreducering. Här kommer fler förslag på vad hon kan göra och tänka på:

1. Huvudentren. Chi (energiflödet) får inte blockeras utanför ytterdörren eftersom det minskar energin som kommer in. Innanför ytterdörren är det idealiskt att ha ett öppet utrymme där chi kan samlas innan den fortsätter vidare in i rummen. Av den anledningen är det viktigt att hålla städat och rent i hallen. Håll golvet så fritt som möjligt. Plocka bort skor och ytterkläder som inte nyttjas frekvent och använd gärna dold förvaring. Ev möbler bör vara låga och inte ha vassa kanter som pekar mot ytterdörren. Här behövs god belysning, gärna med dimmerfunktion.

2. Möblering. Sängen bör stå med huvudändan mot en vägg och gärna en bit in i rummet. En säng bör inte stå under takbjälkar eller ett snedtak eftersom det ger tryckande energi. Tänk också på att ha möbler som är dimensionerade för rummen d v s inga stora, mörka möbler i små utrymmen. Och titta på balansen mellan yin och yang (motsatsförhållanden) och de fem elementen i varje rum. Det här ska jag skriva mer om framöver.

3. Sovrum. Sängen placeras med fördel långt in i rummet (där det är lugnare). Se också till att huvudändan inte står mot en köks- eller badrumsvägg. En annan viktig sak är att inga vassa hörn ska peka mot den som ligger i sängen. Vi spenderar många timmar här! Har du fönsterbrädor med vass energi kan du till exempel använda gardinlängder istället för -kappor för att dölja hörnen. Ingen elektrisk apparatur härinne eller hyllor ovanför sängen (huvudet). Men gardiner som dämpar ljus och ljud känns bra i ett sovrum.

Alla rum är viktiga i en bostad. Enligt Feng shui bör vi ändå se över hall och sovrum i första hand, och hålla dem luftiga. En undanplockad hall med dold förvaring och ett sovrum med rensade garderober kan göra mycket för harmonin i ett hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: