Feng shui på kontoret

Feng shui på kontor

Att använda Feng shui-åtgärder för att förbättra kontorsarbetsplatsen är en bra investering och speciellt om du är egenföretagare. Trivseln ökar och du får mer gjort tiden du är där. Men tipsen nedan fungerar också för ett hemmakontor. Här kommer förslag på vad du kan göra:

1. Sitt i kraftposition vid skrivbordet, d v s med en vägg bakom ryggen och uppsikt över dörr (och gärna fönster). Det ger trygghet, lugn och styrka när du jobbar.

2. Sitt i en skrivbordsstol med armstöd och lite högre rygg. Stolen ger då ett bra stöd, både ergonomiskt och psykologiskt, och du känner att ditt arbete är viktigt.

3. Se till att ha dagsljus och bra belysning i övrigt. Ett rum med dagsljus ökar energin i rummet och påverkar dig positivt (om det inte blir för mycket, se punkt 3).

3. Använd gardiner om rummet har stora fönster. De kan vid behov skärma av solljus och aktivitet utanför fönstren samt dämpa ljud. Du får lättare att hålla fokus.

4. Se till att skrivbordet (gärna med rundade hörn) är tillräckligt stort för att ta sig an viktiga uppgifter. Ett litet skrivbord kan göra att du känner dig begränsad.

5. Investera i några uppåtsträvande växter, på eller i närheten av skrivbordet. De symboliserar växande och utveckling och ger en behaglig miljö att vistas i.

Klassisk Feng shui handlar mycket om sunt förnuft. Jag skulle säga att punkt 1 är viktigast för kontorsarbetsplatsen. Att ha uppsikt över rummet med stöd i ryggen gör dig både trygg och produktiv. Du ser om någon kommer in i rummet och slipper omedvetet oroa dig för det. Det betyder inte att du måste sitta alldeles mot väggen – men ganska nära ändå. Prova dig fram! Att rensa upp bland papper och pärmar är förhoppningsvis redan gjort… Eller tar du tag i det efter punkterna ovan?

Fredag igen! Tiden går snabbare ju äldre man blir har jag märkt… Lilla dottern kommer snart hem efter en skoltemavecka om miljön och skoljogg. Resten av dagen ska vi mysa, äta god mat och bara ha det gott.

Önskar er en fortsatt fin fredag!

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *