Stäng

Feng shui på kontoret

Feng shui på kontor

Att använda Feng shui-åtgärder för att förbättra kontorsarbetsplatsen är en bra investering och speciellt om du är egenföretagare. Trivseln ökar och du får mer gjort tiden du är där. Men tipsen nedan fungerar också för ett hemmakontor. Här kommer förslag på vad du kan göra:

1. Sitt i kraftposition vid skrivbordet, d v s med en vägg bakom ryggen och uppsikt över dörr (och gärna fönster). Det ger trygghet, lugn och styrka när du jobbar.

2. Sitt i en skrivbordsstol med armstöd och lite högre rygg. Stolen ger då ett bra stöd, både ergonomiskt och psykologiskt, och du känner att ditt arbete är viktigt.

3. Se till att ha dagsljus och bra belysning i övrigt. Ett rum med dagsljus ökar energin i rummet och påverkar dig positivt (om det inte blir för mycket, se punkt 3).

3. Använd gardiner om rummet har stora fönster. De kan vid behov skärma av solljus och aktivitet utanför fönstren samt dämpa ljud. Du får lättare att hålla fokus.

4. Se till att skrivbordet (gärna med rundade hörn) är tillräckligt stort för att ta sig an viktiga uppgifter. Ett litet skrivbord kan göra att du känner dig begränsad.

5. Investera i några uppåtsträvande växter, på eller i närheten av skrivbordet. De symboliserar växande och utveckling och ger en behaglig miljö att vistas i.

Klassisk Feng shui handlar mycket om sunt förnuft. Jag skulle säga att punkt 1 är viktigast för kontorsarbetsplatsen. Att ha uppsikt över rummet med stöd i ryggen gör dig både trygg och produktiv. Du ser om någon kommer in i rummet och slipper omedvetet oroa dig för det. Det betyder inte att du måste sitta alldeles mot väggen – men ganska nära ändå. Prova dig fram! Att rensa upp bland papper och pärmar är förhoppningsvis redan gjort… Eller tar du tag i det efter punkterna ovan?

Fredag igen! Tiden går snabbare ju äldre man blir har jag märkt… Lilla dottern kommer snart hem efter en skoltemavecka om miljön och skoljogg. Resten av dagen ska vi mysa, äta god mat och bara ha det gott.

Önskar er en fortsatt fin fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: