Stäng

Feng Shui och väggfärger

Grått och mörka väggfärger

I Feng Shui är det viktigt att ljus kommer in i lokalen. Har man stora fönster, och speciellt i söder/sydväst, använder man gardiner, persienner och ev markiser för att vid behov skärma av solljuset. Vad händer om du målar eller tapetserar väggarna mörkgrå t ex? Svar: De äter upp det lilla dagsljus vi har häruppe i Norden. Det innebär att du måste köpa på dig extra belysning inför den mörkare delen av året för att kunna se ordentligt. Mörka väggar betyder också ett stort yinöverslag p g a de stora ytor väggarna är i ett rum. Ett vitt tak och ljusa möbler kan bara delvis kompensera detta. Har du minsta tendens till depression – undvik mörka väggfärger och speciellt grått!

Min rekommendation är att använda en ljust beige, vit eller ljusgrå ton på väggarna. Mycket mera hållbart och bra ur Feng Shui-synpunkt. Och för att skapa kontrast tillsätter du mörkare toner i t ex möbler, textilier, dekorationer.

Jag gick förresten förbi en nyöppnad blom-/inredningsaffär idag som var inredd i mörka färger (mest grått) och skum belysning. Växterna syntes knappt… Men om kunderna vågar sig in träffar de i alla fall den trevliga och duktiga ägarinnan! Nej hörni, tänk er noga för innan ni gör hemmet till en grotta.

Allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: