Feng Shui och väggfärger

Dagsljus

I Feng Shui är det viktigt att ljus kommer in i lokalen. Har man stora fönster, och speciellt i söder/sydväst, använder man gardiner, persienner och ev markiser för att vid behov skärma av solljuset. Vad händer om du målar eller tapetserar väggarna mörkgrå t ex? Svar: De äter upp det lilla dagsljus vi har häruppe i Norden. Det innebär att du måste köpa på dig extra belysning inför den mörkare delen av året för att kunna se ordentligt. Mörka väggar betyder också ett stort yinöverslag p g a de stora ytor väggarna är i ett rum. Ett vitt tak och ljusa möbler kan bara delvis kompensera detta. Har du minsta tendens till depression – undvik mörka väggfärger och speciellt grått!

Min rekommendation är att använda en ljust beige, vit eller ljusgrå ton på väggarna. Mycket mera hållbart och bra ur Feng Shui-synpunkt. Och för att skapa kontrast tillsätter du mörkare toner i t ex möbler, textilier, dekorationer.

Jag gick förresten förbi en nyöppnad blom-/inredningsaffär idag som var inredd i mörka färger (mest grått) och skum belysning. Växterna syntes knappt… Men om kunderna vågar sig in träffar de i alla fall den trevliga och duktiga ägarinnan! Nej hörni, tänk er noga för innan ni gör hemmet till en grotta.

Allt gott!

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *