Feng shui och speglar

Speglar och Feng shui

Jag vill ta upp det här med speglar i inredningen sett ur ett Feng shui-perspektiv. Just nu är det oerhört trendigt med speglar och ju större ju bättre (lyxigare) verkar det som. Och visst – det ser vackert ut på bild och ger rymd till ett rum. Så vad är ”problemet”? Enligt Feng shui bör speglar användas med försiktighet. De ger en orolig energi även om de speglar ett vackert hem. Felplacerade kan de också ”suga in” goda energier så att de inte kommer vidare i bostaden (Feng shui med flying stars).

Med många och/eller stora speglar i ett rum tappar vi tryggheten eftersom vi inte kan ha koll på det som sker. Och trygghet är centralt för oss människor alltsedan vi levde i grottor. Det sägs att de gamla Feng shui-mästarna var väldigt återhållsamma med speglar och det är även jag. Stora speglar är vackra på bild men jag vill inte vistas i ett energikaos en längre tid. Vad tänker du om det här?

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *