Stäng

Feng Shui och siffror

Stensamling

Det finns mycket som är intressant gällande siffror i Feng Shui. Först och främst: jämna antal som 2, 4, 6 o s v är yin, en lugn och stabil energi, till skillnad från ojämna antal som 1, 3, 5 o s v som är yang, en mer aktiv och dynamisk energi.

Sedan finns det siffror som anses otursamma och tursamma. Siffran 4 låter som ”död” på kinesiska och är förmodligen därför den mest otursamma siffran. Siffran 8 låter som ”välstånd och överflöd” och anses därför gynnsam.

Hur kan du då använda denna kunskap rent praktiskt? Ett sätt är att spika upp två tavlor, gärna med naturmotiv, bredvid varandra i t ex ett barnrum eller en hall för att lugna energierna. Behövs en mer aktiv energi i ett rum kan du istället sätta upp ett ojämnt antal tavlor.

Vad gäller otursamma och tursamma siffror så låter inte siffran 4 som ”död” på svenska 😉 vilket gör att jag inte bryr mig om det här ”tänket”. Om du vill och kan – undvik siffran 4 och använd siffran 8, speciellt i slutet av en kombination. Känns det jobbigt föreslår jag att du lägger din energi på andra saker.

Allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: