Feng Shui och siffror

Stensamling

Det finns mycket som är intressant gällande siffror i Feng Shui. Först och främst: jämna antal som 2, 4, 6 o s v är yin, en lugn och stabil energi, till skillnad från ojämna antal som 1, 3, 5 o s v som är yang, en mer aktiv och dynamisk energi.

Sedan finns det siffror som anses otursamma och tursamma. Siffran 4 låter som ”död” på kinesiska och är förmodligen därför den mest otursamma siffran. Siffran 8 låter som ”välstånd och överflöd” och anses därför gynnsam.

Hur kan du då använda denna kunskap rent praktiskt? Ett sätt är att spika upp två tavlor, gärna med naturmotiv, bredvid varandra i t ex ett barnrum eller en hall för att lugna energierna. Behövs en mer aktiv energi i ett rum kan du istället sätta upp ett ojämnt antal tavlor.

Vad gäller otursamma och tursamma siffror så låter inte siffran 4 som ”död” på svenska 😉 vilket gör att jag inte bryr mig om det här ”tänket”. Om du vill och kan – undvik siffran 4 och använd siffran 8, speciellt i slutet av en kombination. Känns det jobbigt föreslår jag att du lägger din energi på andra saker.

Allt gott!

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *