Stäng

Feng Shui – köket

Grönsaker och Feng shui kök

Köket är ett viktigt rum i Feng Shui och ses ofta som ett yang-rum med aktivitet och rörelse. Elementmässigt innehåller köket mycket vatten men även eld i form av spisen. För bättre balans mellan vatten och eld tillsätter du något från träelementet, exempelvis kryddväxter, en skål med lime eller grönfärgade grytlappar. Om diskbänk och spis står mittemot varandra kan du lägga en matta på golvet som innehåller grönt. Den fungerar då som en ”medlare” dem emellan. Här kommer fler tips för köket:

1. Kocken ska helst ha kraftposition d v s kunna se om någon kommer in i köket medan han/hon lagar mat. Går inte det kan man sätta upp en liten spegel nära spisen för att få uppsikt bakom ryggen.

2. Spisens placering är viktig i Feng Shui men svår att ändra på i efterhand. Vad du kan göra är att se till att inga skarpa vinklar pekar mot spisen. Inredning och möbler har med fördel rundade former. Vassa knivar förvaras i lådor eller knivblock.

3. I köket bör det hållas rent och fräscht. Töm sopor och kompost, diska undan och rengör kylskåp och spis så ofta du kan. Köket ska inbjuda till matlagning – dekorera med exempelvis kryddväxter, olja & vinäger och en kokbok.

Lycka till med köket!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: