Stäng

Feng Shui frågor och svar, del 2

Här kommer del 2 av frågestunden! Trodde jag skulle hinna besvara alla frågor men upptäcker nu att det blir en del 3 också 🙂

Finns det färger som passar i alla rum eller är det individuellt?
Toa/badrum har ett starkt vattenöverslag (i rör och kranar) och där undviker man gärna färgerna svart, mörkgrå och mörkblå. För att balansera upp kan du använda en kraftig, uppåtsträvande växt och några bruna korgar (trä- och jordelementet). Eldelementet tillsätter du genom ett doftljus i någon mjuk, rödaktig ton och har du vitt porslin och kakel samt blanka kranar kommer metallelementet in automatiskt. Läs mer om elementen nedan:

Vattenelementet – svart, mörkgrå och mörkblå färg. Vågformer och asymmetriska former.

Träelementet – grön färg. Uppåtsträvande form.

Eldelementet – röd, rosa, orange färg. Triangulär form.

Jordelementet – brun och beige färg. Fyrkantig form eller liggande rektangel.

Metallelementet – vit färg och metaller. Oval eller cirkelform.

Att tänka på vid färgsättning av hem är annars att hålla väggarna neutrala d v s vita, ljust grå eller beiga (om du inte gjort en Feng Shui-konsultation med flygande stjärnor och vet mer om vilken färgskala som passar i varje rum). Mer om färgsättning i rummen kommer på bloggen nästa vecka.

Vilka växter är bra/dåliga i respektive rum?
Växter är bra i alla rum möjligtvis med undantag för sovrummet. Där kan de bli för stimulerande för sömnen, speciellt uppåtsträvande sorter. Vill du absolut ha växter i sovrummet passar det bättre med mindre exemplar som har lätt rundade blad. Undvik kaktusar i sovrum och badrum eftersom du ofta är naken och ”oskyddad” där.

Hur får jag in kärlek i mitt liv?
Här vill jag slå ett slag för att se över balansen i hemmet. Är ditt hem väldigt feminint (yin) eller dominerar det maskulina (yang)? Spetsgardiner, broderade dukar och ornamenterade former blandar du upp med några höga och större ting som till exempel växter, tavlor och prydnadsföremål. Om du å andra sidan har kantiga möbler, glasbord och inga gardiner alls blandar du upp inredningen med några runda sittpuffar och en matta under bordet. Du förstår principen. Vi påverkas av våra miljöer och bör åtgärda där vi kan för bättre balans, på alla plan.

Det är också viktigt att se vilka ”symboler” du har hemma. Vill du träffa en man men har övervägande tavlor med kvinnor eller änglar som motiv? Fundera på om du är redo. Pröva att sätta upp en tavla med ett mer manligt eller balanserat motiv som en vacker häst, ett kärlekspar eller något annat som tilltalar dig. Se vad som händer 🙂 Balans är nyckelordet. Jag har några fler spännande tips på området som kommer på bloggen framöver.

Men hörni – nu önskar jag en trevlig helg! Jag siktar på middag, lite bubbel och Feng Shui-snack här hemma 🙂

Allt gott!

Carina

2 reaktioner på “Feng Shui frågor och svar, del 2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: