Feng Shui frågor och svar, del 1

D026EBFE-872E-4F11-BAD5-BE4060B6824A.jpeg

Hej!

Nu har jag sammanställt Feng Shui-frågorna ni skickat till mig och svarat efter bästa förmåga. Det här var riktigt kul 🙂 Jag har fått tänka till ett varv extra för att göra svaren begripliga och förhoppningsvis lätta att använda. Hälften av frågorna besvaras idag och del 2 kommer på fredag. Nu kör vi!

Vad är Feng Shui?
Feng Shui är en gammal österländsk lära som studerar hur energierna rör sig runt omkring oss och ger råd om hur vi kan prägla energin om så behövs. Feng Shui används i våra dagar främst i hem, trädgårdar och på arbetsplatser.

Vilka är de tre viktigaste delarna i Feng Shui?
Energiflöde, yin o yang och de fem elementen, skulle jag säga. Läs mer om det här på bloggen. (Kommer tyvärr inte överens med bloggverktyget för att länka direkt i texten).

Varför ska jag använda mig av Feng Shui?
Därför att du präglas av ditt hem eller där du spenderar mest tid av dygnet. Att till exempel rensa upp (sälja/skänka/slänga/spara) bland saker du varken tycker om eller använder och ta bort stora möbler som blockerar energiflödet ger dig både energi och ett större lugn. Det blir dessutom betydligt mer lättstädat – en god cirkel.

Hur kan jag använda Feng Shui i vardagen?
Genom att:

* rensa upp, städa och använda dold förvaring (för att undvika irritation, ett rörigt intryck och spara tid)

* möblera med kraftposition av säng och de flesta sittplatser (för att sova bättre och känna dig trygg)

* använda färg, form, material och kontrast (för att balansera upp rummet)

Om du till exempel använder mycket småblommigt, ornamenterat och spets (yin) bör du balansera upp rummet genom att tillsätta eller byta ut en del saker mot enfärgat, rakare former och några större ting (yang). Kontraster behövs.

Det här är enkla tips och som du förstår är Feng Shui mer djupgående än så här! Men håll ut – nästa vecka skriver jag mer om hur man kan tänka vid inredning av olika rum.

Finns det något man bör undvika enligt Feng Shui och i så fall vad?
Färgen röd bör man vara försiktig med på större ytor eftersom den kan aktivera sjukdom och andra mindre bra saker om den är felplacerad. Detta enligt en mer avancerad gren inom Feng Shui men värt att ha i beaktande. På söndag skriver jag om vad du kan investera i för att i viss mån motverka sjukdom och annat oönskat.

Tack för frågorna och hoppas svaren var till hjälp! Tveka inte att ställa fler om ni har 🙂

Allt gott!

Carina

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *