Dagsljus och belysning i inredningen

Belysning i inredningen

Dagsljus och ljussättning är en väldigt viktig del i inredningen! Tre typer av ljus bör alltid finnas i rum där människor vistas en längre tid: allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. Jag vill också flagga för punktbelysningen som många glömmer bort. Här följer en kort beskrivning av de fyra:

Allmänbelysning (inkl. dagsljus)
Taklampa och dagsljus är grunden i all ljussättning. De skapar ett jämnt och brett ljus som passar för städning och för att att få bra överblick över rummet.

Arbetsbelysning
Arbetsbelysning behövs där du vill se extra bra. Välj gärna lampor som går att rikta åt olika håll, exempelvis vid skrivbordet, läsplatsen och arbetsbänken.

Stämningsbelysning
För att mysa till det använder vi stämningsbelysning. Det kan vara lampor med ett mer dekorativt syfte, till exempel fönster- och bordslampor, men även ljuslyktor och levande ljus.

Punktbelysning
Belys något du vill sätta extra fokus på! Den läckra tavlan blir ett blickfång med tavelbelysning, den vackra bysten står i centrum med spotlights. På det här sättet kan du lyfta fram olika delar av rummet.

Med ljussättningen ovan får du ett mer levande hem som är behagligt att vistas i. Kan du dessutom öka/minska ljusstyrkan med hjälp av dimmer är det ett extra plus.

Själv letar jag efter en fönsterlampa till sovrummet. Tyvärr lyser den än så länge med sin frånvaro 🙂 En hängande fönsterlampa med vit eller ljusgrå tygskärm – kommentera gärna om du sett någon!

Allt gott,

Carina

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *