Stäng

Att inreda vardagsrummet enligt Feng shui

Vardagsrum med Feng shui

Vid inredning av olika rum enligt Feng shui bör du alltid beakta energiflöde, kraftposition, yin och yang och de fem elementen. Allt det här har jag skrivit om tidigare. Och kom ihåg att rensning föregår alla Feng shui-åtgärder! 😉 Något du också bör tänka på är att inte vistas en längre tid där något vasst pekar mot dig. Vill du läsa tidigare inlägg om hall, sovrum, kontor, kök och wc/badrum så finns de här på bloggen. Nu har turen kommit till vardagsrummet. Vad kan du göra för att det ska bli så harmoniskt som möjligt? *

Vardagsrummet ses som ett yangrum i Feng shui med rörelse, umgänge och ett bra ljusinsläpp. Ligger rummet mot norr kan du kompensera med ljusa väggar och många belysningspunkter. Då bör också väggarna ha en varm ton för att inte rummet ska upplevas kyligt och ogästvänligt. Som nämnts tidigare är kraftpositionen viktig d v s att så många som möjligt av sittplatserna har uppsikt över dörrar och gärna fönster. Undvik att övermöblera. Se till att du kan gå runt soffor, bord och förvaringsmöbler utan problem. Att möblera hörnen med belysning, en växt eller ett bord med levande ljus/en ljuslykta är trevligt och gör att energiflödet kommer ut i hela rummet. Hörnen har annars lätt för att stagnera. Tänk också på vilka symboler du har härinne i form av tavlor, prydnadssaker etc. Vilka motiv har tavlorna och känner du dig stärkt av dem? Vi påverkas omedvetet av miljöerna omkring oss så gör dem så upplyftande som möjligt! Rensa upp bland krukväxterna och omge dig med sådana som är kraftfulla och uppåtsträvande. Ett glatt foto av familjen eller dig själv passar bra i vardagsrummet.

* För optimal möblering och färgsättning bör du anlita en Feng shui-konsult som även tar med tidsaspekten i hemmet.

Makalöst vilket väder vi haft de senaste dagarna 🙂 sol och snudd på sommarvärme. Hoppas du har möjlighet att vara ute en stund idag!

Allt gott,

Carina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

%d bloggare gillar detta: