Feng Shui – inredning av badrum och kök

Att inreda badrum med Feng shui

Hur bör man då tänka när man inreder olika rum enligt Feng Shui? Om vi tar badrummet som exempel så finns det mycket vatten i kranar och rör. Det innebär att svart, mörkgrått och mörkblått kanske inte är förstahandsvalet vad gäller färg (läs tidigare blogginlägg om de fem elementen). Ofta har vi också metallelementet representerat med vitt porslin och kakel samt kromade kranar. Att som ovan balansera upp med brunt (jord) i inredningen och en grön växt (trä) gör mycket för harmonin. Lägg till vinröda handdukar (eld) och rummet blir komplett 🙂

Observera också hur träet ”lugnar” de blanka ytorna – yin och yang i skön förening. Enligt Feng Shui bör inte wc/badrum vara överdådigt dekorerade. Det är trots allt ett rum med avlopp där vi spolar bort oönskade ”saker”. Det viktigaste här är att hålla städat och fräscht och balansera upp inredningen för att inte sunkig energi ska sprida sig ut i hemmet.

Köket är också ett rum med mycket vatten men även eld i form av spisen. För bättre balans mellan vatten och eld tillsätter du något från träelementet, exempelvis kryddväxter, en skål med lime eller en grönfärgad grytlapp. Om diskbänk och spis står mittemot varandra kan du lägga en matta på golvet som innehåller grönt. Den fungerar då som en ”medlare” dem emellan.

Metallelementet är ofta väl representerat i kök med diskbänk, kranar och kanske vitt kakel och behövs därför inte. Om du däremot tillsätter något i en brunaktig nyans, till exempel en lerkruka, så är du i hamn 🙂 Kanske har du bruna bänkskivor också. I köket är det viktigt att hålla rent och fräscht. Töm sopor och kompost, diska undan och rengör kylskåp och spis så ofta du kan. Bestäm en dag eller tid som du ägnar åt köket!

Pröva de här åtgärderna för att få bättre balans i badrum och kök. Jag lovar – du kommer att märka skillnad. Vi ses längre fram i veckan då jag skriver om vardagsrummet. Men på torsdag blir det Feng Shui företagstips här på bloggen!

Allt gott,

Carina

Om Carina

Jag, Carina, bor i en lägenhet i Norrbotten som jag inrett och inreder efter Feng Shuis filosofi. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och undersköterska. Min övertygelse är att vi påverkar och påverkas av vår omgivning och våra tankar, ofta på ett omedvetet plan. Min vision är att inspirera människor till att skapa ett liv i harmoni och flöde med hjälp av Feng Shui och personlig utveckling. I övrigt gillar jag luft i kalendern och ett glas Prosecco när tillfälle ges. Väl mött! 🏠🌿🥂 @join_theflow
Bokmärk direktlänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *